Menu
Výrobcovia / značky
Novinky
Predobjednajte teraz a získajte dopravu ZADARMO!

Práve sa začala saunovacia sezóna - pripravte sa   Mali by sme mali začať intenzívnejšie myslieť aj na svoje zdravie. Pobyt v infrasaune Vám pred rôznymi športovými aktivitami  príjemne rozohreje svaly a pripraví...

viac
Dočasná zmena otváracích hodín kamennej predajne v Bratislave

Pozor, dočasná zmena otváracích hodín od pondelka 26. 10. 2020! Z dôvodu mimoriadnej situácie na Slovensku bude naša kamenná predajňa otvorená nasledovne:              Naďalej môžete využívať telefonický a elektronický kontakt.   zákaznícka linka:  02/526...

viac
Saunovacia sezóna je tu...

Práve sa začala saunovacia sezóna - pripravte sa   Letná sezóna sa nám už pomaličky končí a so začiatkom školského roka nastupuje sychravé počasie, práve preto by sme mali začať intenzívnejšie myslieť aj...

viac
VÝPREDAJ SKLADOVÝCH ZÁSOB

VÝPREDAJ SKLADOVÝCH ZÁSOB Špeciálne ceny na vybrané skladové produkty.  Nakúpite online alebo priamo na našej predajni v Bratislave.          

viac
České vírivky HANSCRAFT sú pravé domáce kúpele

České vírivky HANSCRAFT sú pravé domáce kúpele   Pokiaľ chcete zažiť skutočné uvoľnenie a dokonalú relaxáciu vo vírivke, už nemusíte nikam jazdiť na wellness pobyt. Kúpte si na vašu záhradu alebo terasu...

viac

Ako grilovať v keramickom grile KAMADO

Pridané: 11.04.2018

Metódy grilovania v záhradnom grile zahrňujú priame grilovanie, nepriame grilovanie, pomalé grilovanie a údenie v grile. Všetky vaše gastro techniky a požiadavky na grilovanie na záhrade alebo v altáne splní jedinečný záhradný keramický gril Kamado na drevené uhlie a potreby na grilovanie.

Metóda grilovania: Priame grilovanie.
Metódy grilovania zahrňujú zakladé priame grilovanie, ktoré Vám pravdepodobne nemusíme veľmi predstavovať. Pod týmto pojmom sa takmer všade na svete myslí klasické záhradné grilovanie na záhrade alebo v altáne, pri ktorom umiestnite pokrm priamo nad zdroj žiaru, nad ktorým sa tepelne upraví. Pri priamom grilovaní sa využíva vysoká teplota cca. 200° C. Tento spôsob je vhodný na rýchlu prípravu tenkých alebo menších kusov potravín v záhradných griloch. Typické potraviny vhodné pre priame grilovanie sú steaky, kuracie prsia, rybie filety, zelenina, huby, pečivo, a pod.

 

Aké uhlie použiť na grilovanie?
Pri grilovaní používajte kvalitné drevené grilovacie uhlie, ktoré horí dlho a intenzívnym žiarom. Drevené uhlie z našej ponuky je tvrtdých drevín z Indonézie, ktoré zaručujú vysokú výhrevnosť, homogénnu teplotu a grilovacie uhlie je kvalitne ručne vytriedené s nízkym obsahom prachových častíc.

 

Záhradný gril Kamado

 

Metóda grilovania: Nepriame grilovanie.
Nepriame grilovanie je vhodné na prípravu tuhších alebo väčších potravín, ktoré by sa pri priamom grilovaní mohli pripáliť, než by boli tepelne upravené. Nepriame grilovanie je možné len na záhradných griloch s vekom. Ako názov metódy napovedá, jedná sa o grilovaní, kedy sa potraviny neumiestňujú nad priamy žiar, ale mimo neho. Veko grilu je zaklopené a tým je zabránené úniku tepla z grilu. Gril potom svojou funkciou pripomína horkovzdušnú rúru alebo pec. Teplota pri nepriamom grilovaní sa pohybuje medzi 110 – 225° C. Táto metóda sa používa na grilovanie bravčového pliecka, celej morky a kurčaťa na keramickom stojane na kurča, hovädzích a bravčových rebierok, celého lososa, hovädzej roštenky alebo pizze a pečiva na pizza kameni. Nepriame grilovanie sa odporúča aj na grilovanie tuhšieho hovädzieho masa, ktoré sa musí pripravovať pozvoľne na nízkom žiari uhlia.

 

Grilovanie v záhradnom grile Kamado z keramiky

 

Metóda grilovania: Pomalé grilovanie.
“Barbecue” v jeho pravej forme je dlhá a pomalá tepelná úprava mäsa pri nízkej teplote a za prítomnosti dymu. Zdroj tepla je mimo mäsa vďaka kameňu na nepriame grilovanie. Barbecue pochádza z karibskej oblasti. Pravé barbecue sa praktizuje najmä v USA – Texas, Kansas City, Memphis a celý juh USA. V našej ponuke grilovacieho príslušenstva nájdete špeciálny grilovací kombinovaný rošt s pizza kameňom a kameňom na nepriame grilovanie v jednom. Dnešným trendom na americkej barbecue je práve gril s keramickou spaľovacou komorou – u nás ponúkaný pod značkou Kamado. Ak hovoríme o pomalej tepelnej úprava, myslíme tým naozaj “pomalá”. Majstri grilu z Kansas City pripravujú “Baby Back” rebrá šesť hodín a bravčové pliecko napríklad aj 10 – 12 hodín. Pri nízkej teplote 110 až 160° C. Ak sa bavíme o barbecue, bavíme sa väčšinou o príprave väčších a veľkých kusov mäsa. Barbecue je tiež vhodné pre tuhé kusy mäsa ako sú niektoré rezy rebier. V USA sú 3 základné rezy bravčových rebier – Baby, Back Ribs, St. Louis Ribs a Spare Ribs.

 

Metóda grilovania: Údenie v grile.
Údenie v záhradnom grile na drevené uhlie je špecifickým druhom nepriameho grilovanie, ktoré zvyčajne prebieha za nízkej až strednej teploty medzi 60 – 110° C a za prítomnosti značného množstva dymu z drevených lupienkov na údenie. Hlavnou zásadou zaúdenia je nižšia teplota, pozvoľná príprava a dostatok dymu. Typické potraviny vhodné k zaúdenia sú kusy hrude, bravčové pliecko, rebierka, tofu (áno, skutočne myslíme tofu), losos, bravčové mäso a ryby. Dym v grile môžete generovať drevenými peletami, drevenými lupienkami na údenie v grile alebo drevenými trieskami namočenými vopred vo vode.

Prezentačné video nášho keramického grilu Kamado Ceramic prezetovaného anglickou firmou SteakStones:



Späť na zoznam článkov
Zatvoriť

K článku neboli pridané žiadne komentáre vložiť nový komentár